נא להקליד בשורת החיפוש את הפוסט שאתם מחפשים.
חיפוש

4  טיפים להקמת מסעדה מוצלחת

צלחות אוכל

הינה זה קורה ואחרי כל כך הרבה שנים של דילמות ומחשבות אתם עומדים להגשים את החלום ולהקים מסעדה? אם כך, ברור מדוע אתם מוכנים "לתת את הנשמה" כדי שהמקום הזה יצליח. מבולבלים? תוהים מה באמת חשוב ומה באמת מוביל להצלחה של מסעדה כזו או אחרת? קראו את הטיפים שמופיעים כאן לפניכם ורק אז צאו לדרך.

 

  • בחירת המקום המתאים – אין ספק שאחד מהדברים הכי חשובים שיש שכדאי לקחת בחשבון כאשר חושבים על הקמת מסעדות בת"א זו שאלת המיקום. זה טוב ויפה להגיד שאתם רוצים לפתוח מסעדה בתל אביב, אבל איפה בדיוק? חשוב שתבינו שיש אזורים בת"א שבהם יש ביקוש אדיר למסעדות חדשות תמיד אך יש גם אזורים שבהם לא כדאי לפתוח מסעדה. לכן רצוי לפנות אל מומחי נדל"ן כמו אלה שמחכים לכם בחברת ריף נדל"ן ובעזרתם לבחור את המיקום הכי טוב עבור המסעדה שעליה אתם חולמים.
  • ההחלטה על התפריט – עם כל הכבוד למיקום המסעדה, אין ספק שאחד מהדברים הכי משמעותיים שיש זו השאלה מה מגישים במקום. לכן יש טעם להחליט מראש מה יהיה סגנון המסעדה שלכם. כלומר, האם אתם רוצים להגיש בשרים? אם זו תהיה מסעדה כשרה? האם תרצו להגיש רק מנות טבעוניות? או שאולי זו תהיה מסעדה צמחונית? בהמשך כדאי יהיה להחליט גם מי בדיוק קהל היעד שלכם כי כל הפרטים האלה יכולים לעשות את ההבדל בין מסעדה בינונית, מסעדה שנסגרת אחרי כמה חודשים או מסעדה שמחזיקה מעמד לאורך שנים רבות.
  • שיווק המסעדה – כמובן שצריך להשקיע גם בשיווק המסעדה, כי כולנו הרי יודעים לומר שהיו מסעדות נפלאות בת"א עם אוכל נהדר אך עם שיווק גרוע. מקומות כאלה בדרך כלל נסגרים מהר מאוד ולכן, בבואכם לחלק את התקציב של המסעדה שלכם, אל תשכחו להשאיר כסף גם לשיווק המקום.
  • בחירת אנשי הצוות שלכם – קשה מאוד לדבר על מסעדות מוצלחות ולא לתת את הדעת, בין היתר, גם על השירות. כל מי שבאמת אוהב לצאת לבלות במסעדה יודע שכל הפרטים הקטנים הם אלה שקובעים את האווירה הכללית ואת החוויה שהמסעדה מציעה. לכן זה לא באמת יעזור אם תגישו את האוכל הכי טוב שאפשר במידה וצוות המלצרים לא יהיה אדיב. לכן אנחנו מציעים לכם לקחת בחשבון גם את הנושא הזה ולבחור את העובדים הכי טובים. בנוסף, כדאי לדעת שאפשר להכשיר את המלצרים שלכם על ידי סדנאות שונות ואתם תראו שכל ההשקעה הזאת תניב פרי כשהמסעדה תוקם ותארח סועדים רבים.

 

לסיכום, אנחנו רואים שהקמת מסעדה בלב תל אביב זה חלום של הרבה אנשים ורק חלק בוחרים לנסות להגשים אותו. מדובר על תחום מאוד מורכב ומאתגר כך שאם אתם עושים זאת כדאי שתשימו לב לכל הפרטים שישפיעו על חוויית הסועד בסופו של דבר.

מסעדה פעילה

אז מה היה לנו עד עכשיו?
עוד בנושא אוכל